REAKCIJE NA SMRT LUCIĆA “Ugasio se jedan feral”

Screenshot

Od jutra pristižu reakcije na smrt legendarnog Predrag Lucić, osnivač Ferala. Donosimo Vam samo neke od njih:

“Smrt bilo kojeg čovjeka je tragedija koliko god neminovna bila. Kada umre netko tko je javna osoba i tko je godinama prisutan u javnosti kroz svoj rad to pogodi i mnoge ljude koji tog čovjeka nisu osobno poznavali.

Kad umre odličan novinar to je uvijek i nenadoknadiv gubitak za novinarsku zajednicu, ali i za cijelo društvo.

Predrag se borio sa teškom bolešću koja mu na žalost već dugo nije dozvolila pisati. Meni je nedostajao od prvog broja Novog lista u kojem nije objavljena njegova kolumna i znam da taj osjećaj dijelim sa mnogima.

Predrag Lucić ostat će u sjećanju najvećeg broja ljudi najviše po onome što je napravio u Feralu i za Feral, ali mi stariji sjećat ćemo ga se i po mnogo čemu drugome. Na primjer po sjajnim reportažama koje je zajedno sa Borisom Dežulovićem objavljivao u predratnoj Slobodnoj Dalmaciji.

Predrag Lucić bio je čitav život Novinar i radio je onako kako bi novinari jedino trebali i smjeli – nepokolebljivo i nepotkupljivo, u korist istine i pravednosti”, napisao je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković.

Od Lucića se oprostila i Maja Sever. “Umro je. Malo ćemo plakati, a onda se glasno smijati. Budalama koje je on tako dobro ismijavao. Bio mi je tako zgodan. Znam da je važnije da je bio pametan, duhovit i hrabar, ali meni je bio i baš zgodan. Pozdrav ljudino”, napisala je.

“Predrag Lucić je bio veličanstven čovjek. Svijet, i Hrvatska, bez njega će biti siromašniji za mnogo, mnogo smijeha. Requiescat in pace, majstore”, napisao je saborski zastupnik SDP-a Bojan Glavašević.

“Luđaci
Oni su svjetlost svijeta
Mi gledamo
A oni vide
Mi se smijemo
Oni su smijeh
Njihova ludost nam
Otvara vrata
Iz ludnice
Koju zovemo
Svijet”

Ugasio se jedan feral :(. Počivao u miru”, napisala je Marijana Puljak iz stranke Pametno.

Komentiraj