PLJUŠTE REAKCIJE NA GUP: “Ovo je pobjeda Zagrepčana, možda idemo na parlamentarne izbore”

Nakon višednevne drame oko amandmana na zagrebački GUP, u utorak je napokon u Skupštini održano glasanje. GUP nije prošao. Bandićevi zastupnici glasali su protiv HDZ-ovih amandamana, a zauzvrat su HDZ-ovci glasali protiv GUP-a.

Počele su stizati i prve reakcije:

“Srušili smo HDZove amandmane i nakon toga srušili smo Bandićev štetan i zastario GUP! Hvala građanima i struci! Zagrebu treba novi GUP za 21. stoljeće, a bome mu treba i novi gradonačelnik!”, napisao je Tomislav Tomašević.

Srušili smo HDZove amandmane i nakon toga srušili smo Bandićev štetan i zastario GUP! Hvala građanima i struci! Zagrebu treba novi GUP za 21. stoljeće, a bome mu treba i novi gradonačelnik!

Posted by Tomislav Tomašević on Tuesday, February 11, 2020

“Ovo je bila igra živaca. Svako ovo pobrojavanje, svakih pola sata, očito je HDZ-u ovo bio prevelik zalogaj s obzirom na pritisak. Uvjeren sam da Zagrebu trebaju novi GUP i gradonačelnik. Ovo je nastavak prema kraju Milana Bandića. Očito da između njih nije došlo do dogovora, ali napravili su sve što su mogli. Da nije bilo ujedinjene struke i oporbe, da nije bilo građana, udruga građana, GUP bi prošao. Ovako je bio prevelik pritisak na HDZ”, rekao je Tomašević.

“Apsolutno sam uvjeren da je ovo Bandićev zadnji mandat. Postoje razne opcije da ne dovrši mandat. Ovo je prvi put da mu nešto nije pošlo za rukom, ovo je veliki poraz i dokaz da mu je ovo zadnji mandat na vlasti”, rekao je Tomašević.

“Ja sam zadovoljan i dozvolite da za početak zahvalim svim građankama i građanima Zagreba, da zahvalim arhitektima, da zahvalim urbanistima, da zahvalim svima onima koji su pomogli da ova odluka na kraju ugleda svjetlo dana. Dakle, da sačuvamo naš Zagreb, da sačuvamo vizure Zagreba stoga još jednom hvala svim građanima, vala struci, arhitektima, fakultetima, komorama – učinili ste veliku stvar, a mi smo danas samo ono što ste od nas tražili i glasali.

Pa možda idemo na parlamentarne izbore. Sve je otvoreno. Dakle, ovo je možda početak izbjegavanja unutarstranačkih izbora u HDZ-u. To je jedna od opcija. Drugi scenarij je da je možda gradski HDZ odbio poslušnost Plenkoviću. Dakle, postoji cijeli niz scenarija. U svakom slučaju, možda idemo na nove parlamentarne izbore. Mi smo spremni. Dok imamo ovakve građane. Dok imamo građane koji se bore za svoj grad, za svoju regiju, za svoj kvart – ne treba se Hrvatska plašiti. Sjajna pobjeda još jednom. Ovo je pobjeda građana, niti jedne stranke, niti jedne političke opcije, ovo je pobjeda građana i struke onako kako Zagreb i Hrvatska zaslužuju u 21. stoljeću”, izjavio je Rajko Ostojić.

Pogledajte reakcije s društvenih mreža:

TOOOOOOO!GUP nije prošao!

Posted by Rada Boric on Tuesday, February 11, 2020

Komentiraj