Reakcije iz Okučana: “Ovo nije majica HOS-a, Milanović je očito dugo u karanteni”

Predsjednik Zoran Milanović danas je otišao s obilježavanja obljetnice akcije Bljesak iz Okučana zbog incidenta sa ‘Za dom spremni’. Svoj komentar su za N1 dala i dvojica predsjednika Udruga zbog kojih je predsjednik napustio Okučane.

Predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Zoran Maras rekao je kako u majicama nema ništa sporno te da je statut Udruge dragovoljaca HOS-a odobren za vrijeme vlade Ivice Račana. “Ovo nije majica HOS-a, ovo su znakovi udruga. Ja bih postavio pitanje predsjedniku Milanoviću – kako to da je upravo Ivica Račan odobrio da to može biti znak oružanih snaga?”, rekao je Maras i poručio da oni, kao hrvatski branitelji, neće dopustiti ustašizaciju Domovinskog rata niti rehabilitaciju komunističkog antifašizma.

“Ovaj znak specijalne policije nošen je i 91., 2000. i drugih godina. Milanović je očito dugo bio u karanteni, ne bih to posebno komentirao”, zaključio je.

Krešimir Maretić, predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih ratnih postrojbi rekao je da oni nikoga ne osporavaju i nikoga ne mrze. “Ovo su legalne hrvatske postrojbe. Ja to ne bi nazvao incidentom. Kategorički tvrdim – nitko s ovim nema veze, niti Ministarstvo niti itko. Ministarstvo branitelja nije znalo za ovo. Ideološki je problem upravo predsjednik, on se stalno vraća u prošlost”, rekao je.

Komentiraj