REAKCIJA STRANKE PAMETNO: ‘Matka Glunčića prijavili smo pravobraniteljici za djecu’

Jurica Galoic/PIXSELL

Stigla je reakcija stranke Pametno vezano za izjavu državnog tajnika Matka Glunčića, u kojoj kaže: ”U nekim europskim zemljama kažu lošijim učenicima da na dan testiranja ne dođu na nastavu. Kod nas u statistiku su ušla i djeca s poteškoćama u razvoju i nacionalne manjine.”

U stranci Pametno smatraju kako je Glunčićeva izjava izuzetno diskriminirajuća prema djeci s poteškoćama u razvoju i nacionalnim manjinama, uvredljiva za druge europske zemlje, a pokazuje i nerazumijevanje našeg obrazovnog sustava i neprihvaćanje njegovih loših strana.

Ne čude ih reakcije sadašnje vlasti jer je, kako kažu, upravo ova ekipa uništila kurikularnu reformu, koja je kao cilj imala poboljšanje cijelog sustava.

Stranka Pametno traži hitnu smjenu državnog tajnika Matka Glunčića, ispriku ministra i predsjednika vlade, posebno djeci s poteškoćama u razvoju i nacionalnih manjina i njihovim roditeljima. Također pozivaju na hitno osiguranje uvjeta za povratak izvornog tima za provedbu kurikularne reforme, kako bi se ona nastavila tamo gdje je stala. (Hina)

‘Obzirom da, nažalost, ne vjerujemo u iskrenost ove vlasti niti u vjerodostojnost u koju se zaklinju, državnog tajnika Matka Glunčića prijavili smo pravobraniteljici za djecu’, zaključili su u stranci Pametno, piše N1.

Komentiraj