REAKCIJA NA SNIŽENI REJTING Marić: “Žao mi je što nisu u potpunosti sagledali sve naše reformske prijedloge”

Zarko Basic/PIXSELL

Zdravko Marić, ministar financija, reagirao je na odluku agencije Moody’s kojom je snizila dugoročni hrvatski kreditni rejting. Ministar Marić je izjavio kako mu je žao što nisu sagledani svi reformski prijedlozi izneseni u proračunu, za koji očekuje da će u Saboru biti prihvaćen već sljedećeg tjedna ili u onom nakon njega.

“Ostaje žal što kreditna agencija Moody’s nije u potpunosti sagledala sve reformske prijedloge iz državnog proračuna. Ovaj proračun će biti prvi test tog reformskog paketa”, rekao je ministar Marić, piše portal Jutarnji.

“Predložene će mjere utjecati na jačanje potencijala hrvatskog gospodarstva i stabilizaciju javnih financija”, kazao je Marić.

 “Idemo s prijedlogom proračuna koji će prvi put nakon 2008. imati deficit ispod 3 posto BDP-a i uz aktivaciju državne imovine koju planiramo donijet će stabilizaciju javnog duga, a u godinama koje slijede i njegovo smanjenje”, dodao je.

Ministar još dodaje – “Mi u Vladi kao i svakome kome je stalo do Hrvatske ne možemo biti zadovoljni s obzirom da se rejting spušta”.

“Ta odluka na neki je način rezultat stalnog oklijevanja i odgoda činjenja određenih mjera i aktivnosti. Ova Vlada toga je svjesna i ova odluka na neki je način upozorenje da tu grešku više ne smijemo ponoviti. Reformski paket i mjere koje smo si zacrtali sigurno će biti provedene u punom obujmu kako bismo popravili vjerodostojnost hrvatske države u međunarodnim okvirima”, rekao je ministar financija, prenosi Jutarnji.

Komentiraj