Goran Stanzl/PIXSELL

REAKCIJA NA PROZIVKE ŽUPANA GALIĆA Barna: ‘Vukovarci su protiv gradnje kanala Dunav-Sava’

Čelnik vukovarskog HDZ-a Damir Barna u četvrtak je poručio vukovarsko-srijemskom županu i stranačkom kolegi Boži Galiću da su se Vukovarke i Vukovarci izjasnili protiv gradnje Višenamjenskog kanala Dunav-Sava, odbacivši njegove prozivke kako ga je uvrijedio izjavom da gradnju kanala zagovara “građevinski lobi i mafija”.

Barna u priopćenju županu Galiću poručuje kako su se sve političke stranke u vukovarskom Gradskom vijeću na tematskoj sjednici konsenzusom izjasnile protiv gradnje kanala, upozoravajući na pogubne posljedice takvog kanala, kako za Vukovar, tako i za okolicu.

Reagirao je i na Galićeve navode s konferencije za novinare početkom tjedna. Župan Galić tada je gradnju kanala ocijenio kao nacionalni strateški projekt, a za ranije tvrdnje Damira Barne kako gradnju kanala zagovara “građevinski lobi, mafija, a u zadnje vrijeme i ljudi s kriminalnim dosjeom, osuđenici i optuženici i, nažalost, Božo Galić”, naveo je kako su netočne te ga vrijeđaju, pa će “više o tome reći sud”.

“Neosnovani su napadi Damira Barne, ali i ostalih, kako sam dio građevinskog lobija vezan uz navedeni kanal. Takve neistinite informacije vrijeđaju me kao osobu, te vrijeđaju moju čast i dostojanstvo. Informacije koje su objavljene nisu točne niti potkrijepljene bilo kakvim dokazima, stoga će o tome više reći sud”, poručio je tada Galić.

Barna mu u četvrtak odgovara da ga takvim “prijetnjama” i “insinuacijama” neće uplašiti i zaustaviti u borbi za boljitak Vukovara i njegovih građana.

“Vaše insinuacije i neistinite izjave vezano za moj istup na tiskovnoj konferenciji GO HDZ-a Vukovar, održane 15. studenoga 2016. godine kojima sam Vas navodno povrijedio, su pucanj u prazno. Prijetnjama me nećete uplašiti niti spriječiti da se i dalje borim za iznošenje istine, da se borim za boljitak svoga grada, njegovih građana, a sam tim i svoje obitelji. Kako Vas nisam povrijedio i činjenicama iznesenim na navedenoj tiskovnoj konferenciji, da za Vaša tri mandata zajedno s Vašim suradnicima niste uspjeli obnoviti jedinu preostalu neobnovljenu osnovnu školu u Vukovaru, da niste uspjeli izgraditi Ekonomsku školu, da niste uspjeli izgraditi dvoranu u Strukovnoj školi i još niz drugih projekata. To Vas nažalost nije povrijedilo!”, poručuje županu Galiću.

Komentiraj