Luka Stanzl/PIXSELL

REAKCIJA NA OPTUŽBE Lovrinović: Preko Runtića se pokušava destabilizirati “Jedina opcija”

Predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović odbacio je optužbe supredsjednika Živoga zida Hrvoja Runtića za pokušaj podmićivanja i prikrivanja neslužbenih donacija, ocijenivši da se preko Runtića pokušava destabilizirati njihova koalicija “Jedina opcija” nakon izvrsnih rezultata na izborima.

“Runtić je očito postao najslabija karika Živoga zida preko koje se pokušava destabilizirati koalicija nakon izvrsnog rezultata koji je postigla na izborima”, ističe Lovrinović u odgovoru na Runtićeve optužbe u Nedjeljnom Jutarnjem listu.

Supredsjednik Živoga zida  Lovrinovića je u intervjuu za taj list optužio za pokušaj podmićivanja nagradom od 100.000 kuna i 500 eura tjedno za šutnju o neslužbenim donacijama koje su navodno stizale u stožer Živoga zida.

Na iznesene optužbe Lovrinović je u nedjelju odgovorio priopćenjem u kojem za iznesene optužbe kaže da su “smiješne i ne zavređuju komentar”.

“Pravi povod za sve ovo je izvrstan rezultat Koalicije  na izborima koja je usprkos previranjima u Živom zidu  stabilna. To neke aktere na političkoj sceni čini zabrinutim. Na početku kampanje smo izjavljivali da će se napadi na nas intenzivirati, što se sada, nakon uspjeha, pokazuje točnim”, navodi Lovrinović.

Koalicija Živoga zida, Lovrinovićeve stranke Promijenimo Hrvatsku,  Franka i Akcije mladih na izborima je osvojila osam saborskih mandata, a u budući saziv Sabora ulaze i Runtić i Lovrinović.

Runtić je u razgovoru za Jutarnji list izravno optužio  Lovrinovića i jednog PR-ovca iz njegove stranke  za pokušaj podmićivanja tijekom izborne kampanje nakon što je (Runtić) u stožeru Živog zida slučajno vidio žute kuverte s novcem donatora kojih nema na službenom popisu. Lovrinović i PR-ovac su, kaže, bili poslani da ga “neutraliziraju “nagradom od 100.000 kuna na kraju izborne kampanje, te do tada s petsto eura tjedno za troškove”.

O tome čije su kuverte s novcem, u čijem je džepu novac završio, Runtić je odbio javno otkriti te kazao da to ostavlja policiji i Uskoku.
Runtić i njegova djevojka Mihaela Varga u sukobu su s vodećim trojcem Živoga zida – Ivanom Viliborom Sinčićem, Ivanom Pernarom i Vladimirom Palfi te ih optužuju da su zaokupljeni vlastitim opsjenama, pohlepom i interesima, piše Nedjeljni Jutarnji.

Komentiraj