U prvih osam mjeseci ove godine u Dubrovačko-neretvanskoj županiji registrirano je više od 1,2 milijuna dolazaka turista s ostvarenih više od 5.8 milijuna noćenja, a u usporedbi s istim razdobljem lani to je povećanje od deset posto i u dolascima i u noćenjima, objavili su u subotu iz županijske Turističke zajednice.

U kolovozu ove godine na području Dubrovačko-neretvanske županije ostvareno je 371.912 dolazaka, što je šest posto više nego u kolovozu 2015., i 2.035.870 noćenja, što je osam posto više nego lani.
Najveći broj noćenja ostvarili su turisti iz Velike Britanije, a slijede turisti iz Njemačke, Bosne i Hercegovine, Francuske, Italije, Poljske, Slovenije, Sjedinjenih Američkih Država, Češke, Norveške, Švedske itd.

U gradu Dubrovniku u prvih osam mjeseci ostvareno je oko 740 tisuća dolazaka, što je također deset posto više nego lani, te 2,6 milijuna noćenja, što je 12 posto više nego lani. Tim brojkama treba dodati i 175 tisuća noćenja ostvarenih u nautici.

Komentiraj

FOTO:Grgo Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.