Internetski preglednik Microsoft Edge i dalje se razvija

Unsplash/John Schnobrich

Razvoj internetskog preglednika Microsoft Edge je nastavljen i nakon što je postao dostupan za milijune korisnika diljem svijeta, izvještava enagdget.com.

Tu pojedinost je otkrio jedan od voditelja ovog projekta, Kim Denny, u objavi na službenom blogu. Denny je naglasio kako su zaposlenici poznate tehnološke kompanije tijekom posljednjih mjeseci radili na poboljšavanju perfomansi internetske tražilice.

Prvo brže i uspješnije pregledavanje je bilo prezentirano u optimizacijama, tj. nadogradnjama Edge 81 i Edge 83, koje su predstavljene u ožujku. Prva nadgradnja je dala prednost najvažnijim dijelovima koda, dok je druga bila usmjerena na optimizaciju korištenja memorije.

Brzina preglednika je povećana za 13 posto, a poboljšane su i značajke klizanja kroz sadržaje. Sada je rad miša još uglađeniji i ima bolji odaziv na naredbe.

Tim iza projekta Edge nastavlja raditi na smanjenju količine memorije i kapaciteta baterije, koji su potrebni pregledniku za optimalno funkcioniranje. Chrome je na globalnom nivou još uvijek najpopularniji preglednik, ali Microsoft je novim preglednikom vratio popularnost kod mnogih korisnika interneta.

Komentiraj