Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izvijestila je u petak da je dosad malim poljoprivrednicima isplatila 23 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja.

Riječ je o isplatama za projekte unutar operacije 6.3.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”, a prošli tjedan isplaćena je prva rata za 10 projekata s iznosom potpore od 569 tisuća kuna.

Ukupno su do sada odobrena 864 projekta s iznosom potpore od 98 milijuna kuna. 

Iz Agencije podsjećaju da potpora predviđena prvim natječajem za operaciju 6.3.1. iznosi ukupno 16,86 milijuna eura u kunskoj protuvrijednosti, što omogućava financiranje svih projekata malih poljoprivrednika koji su ispunili kriterije pravilnika i natječaja. Svakom poljoprivredniku odobrava se fiksna potpora u iznosu od 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Svi projekti malih poljoprivrednika koje je odobrila Agencija za plaćanja mogu biti isplaćeni u 2 rate – 50 posto potpore korisnici mogu zatražiti odmah nakon Odluke o dodjeli sredstava, a preostalih 50 posto nakon provedenih aktivnosti iz poslovnog plana.

Potpora unutar podmjere 6.3 može se dodijeliti samo jednom tijekom programskog razdoblja 2014-2020 po jednom malom poljoprivrednom gospodarstvu, navode iz te agencije.

Komentiraj