Razračunavanje Kutle i Pripuza najavljuje “najveću aferu novijeg vremena u cijeloj regiji”

Iskreno vjerujem da ćeš se založiti da se nađe rješenje oko ‘radijskog sustava’ koji ste oteli, te da se neće proizvesti najveća afera novijeg vremena u cijeloj ovoj regiji.” To je rečenica iz e-mail poruke koju je Miroslav Kutle, razvlašteni HDZ-ov tajkun i prebjeg od hrvatskog pravosuđa u BiH, 21. rujna prošle godine poslao zagrebačkom biznismenu Petru Pripuzu, bliskom suradniku preminulog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Bila je to druga u nizu poruka elektroničke pošte koje je Kutle, od rujna prošle do siječnja ove godine, poslao Petru Pripuzu, zahtijevajući od njega da svog brata Zorana, kuma Kutlina sina i njegova nekadašnjeg poslovnog suradnika, potakne da se s Kutlom dogovori o sudbini niza tvrtki za koje Kutle tvrdi da im je i dalje vlasnik. Riječ je, među ostalim, o vlasništvu nad mrežom najutjecajnijih i najpoznatijih radijskih postaja u Hrvatskoj, predvođenom Narodnim radijem, Antenom, Radijem Dalmacija i brojnim drugim radijskim postajama, za koje Kutle tvrdi da su mu ih otela braća Pripuz.

Kutle tvrdi da je još uvijek suvlasnik Radija Dalmacija

Prvi mail s tim zahtjevom Kutle je poslao 16. rujna 2020. Nakon što Pripuz nije odgovorio, Kutle pet dana kasnije šalje novu e-mail poruku, podsjećajući Pripuza kako je “u puno navrata pokušao komunicirati s tvojim bratom Zoranom, ali on ne samo da je ignorirao moje poruke, već je”, piše Kutle, “H, P. i drugim članovima organizacije zabranio bilo kakvu komunikaciju sa mnom”. “Iskreno se nadam”, nastavlja, “s obzirom na tvoj hijerarhijski status, da se te zabrane ne mogu odnositi na tebe i da ćeš odgovoriti na moj email”.

Ti, koji si već desetljeće u medijskim projektima, dobro znaš koliko je to osjetljiva materija, te kad se određene informacije puste, to je kao snježna lavina koju je teško, nemoguće zaustaviti”, piše Kutle, jasno sugerirajući kako je spreman o svemu tome progovoriti i javno. “Dobro se sjećam kad smo ti, K. i ja sjedili ispod ‘Bana’, kada ste me pitali za savjet prije ulaska u televizijski business. Srećom, više od desetljeća ste se uspjeli zadržati u tom poslu, upravo zahvaljujući činjenici da nije oko toga bilo velikih afera, te da je K. mogao kroz ZG holding sanirati goleme dugove televizije, a toga svega sam se sjetio neki dan prelistavajući predmetnu staru dokumentaciju”, podsjeća Kutle Pripuza na detalje nepoznate javnosti, pa e-mail završava otvorenim upozorenjem: “Iskreno vjerujem da ćeš se založiti da se nađe rješenje oko ‘radijskog sustava’ koji ste oteli, te da se neće proizvesti najveća afera novijeg vremena u cijeloj ovoj regiji. U očekivanju odgovora, srdačno te pozdravljam, Miroslav.”

Komentiraj