HINA

RAZOTKRIVANJE I RASPOZNAVANJE Dalić o Agrokoru: “Institucije trebaju istraživati…”

Ministrica gospodarstva Martina Dalić je transfer HBOR-ova novca iz Zagreb Montaže u Agrokor nazvala nezdravom, neprimjerenom i ponekad stvarno nejasnom poslovnom praksom pa, u izjavi N1 televiziji, nastavila:

“Zato mislim da će i vrijeme koje je ispred nas donijeti i druge primjere koji će pokazati kako je poslovao Agrokor i kako je i zbog čega došao na rub stečaja. Stoga nije na Vladi ispitivati i istraživati tko je, što, gdje i kako, nego očekujem od institucija poput HANFA-e, Državnog odvjetništva i HNB-a, da u svojim mandatima razjasne jesu li te prakse bile zakonite. Zato se provodi izvanredna revizija cjelokupnog poslovanja”.

Poziva institucije.

“Sve pojedinačne slučajeve institucije trebaju ispitati, očekujem da ispitaju i da djeluju u okviru svojih odgovornosti. Agrokor je bio veliki sustav i neću se iznenaditi ako u narednim tjednima i mjesecima u javnosti budemo doznavali o drugim primjerima netransparentnih poslovnih praksi. Što je bilo treba se istražiti u okviru institucija i sustava koje je naša država i društvo gradilo”, zaključila je Dalić.

Komentiraj