Razorno nevrijeme i u BiH; stablo usmrtilo muškarca

Muškarac je preminuo u Kantonalnoj bolnici u Bihaću muškarac nakon što ga je pogodilo stablo srušeno u olujnom nevremenu koje je u nedjelju zahvatilo bihaćki kraj, javljaju mediji u BiH.

U olujnom nevremenu snažni udari vjetra čupali su drveće, a na nekoliko objekata pričinjena je materijalna šteta.

Za područje Bihaća na snazi je narančasti meteoalarm, koji ukazuje na vrlo opasno vrijeme koje iziskuje oprez jer su moguće i ljudske žrtve.

Olujno nevrijeme zahvatilo je Bihać, Cazin, Veliku Kladušu, Kostajnicu i druga mjesta na sjeverozapadu BiH. Kiša i snažni udari vjetra prouzrokovali su velike probleme, dok su opet, u cijeloj zemlji zabilježene paklene vrućine.

U Bihaću je jutros počela kiša praćena grmljavinom, a u samo nekoliko minuta napravljena je šteta od olujnog vjetra koji je čupao i drveće. Slično je bilo i u Cazinu, gdje je vjetar također napravio štetu na krovovima kuća te lomio ograde i drveće, a oborio je i kamion s prikolicom.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, danas su u Bihaću zabilježene i ekstremno visoke temperature do 37 stupnjeva Celzijusa.

Nevrijeme nije zaobišlo ni Kostajnicu, gdje je danas oko 11:30 snažan vjetar podizao krovove i rušio stabla. Kako je za N1 rečeno iz općinske uprave, vjetar je skinuo krov s poduzeća Protherm. Oboreno je i nekoliko stabala u centru grada, a drveće je popadalo i na dječje igralište.
Građani širom Kostajnice prijavljuju štetu na krovovima.

U pojedinim dijelovima BiH, poput Bijeljine i Zenice, temperature su u nedjelju dosegnule 39 stupnjeva.

Komentiraj