Razočarani izbornik Ivica Tucak otkrio što se događalo na klupi ‘barakuda’

Hrvatski vaterpolisti izgubili su utakmicu za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. Grčka je na kraju zasluženo slavila 9:7, a podmlađenim ‘barakudama’ je ostala tek ‘drvena medalja’

‘Na žalost, nije bilo snage i svega onoga što čini razliku između trećeg i četvrtog mjesta. Čestitam Grcima koji su bili bolji. Šanse koje smo promašivali samo su dokaz razlike između bronce i četvrtog mjesta. Očigledno još nismo spremni za medalju na velikom natjecanju. Ovo što smo pokazali na ovom turniru može biti zadovoljavajuće u jednom segmentu, ali vidjela se razlika od medalja i četvrtog mjesta’, rekao je hrvatski izbornik Ivica Tucak nakon poraza od Grka.

‘Nismo imali potrebno koncentraciju u napadu, gađali smo njihovog golmana. To je sazrijevanje koje ne ide preko noći. Čestitke igračima na srčanosti, ali napravili smo početničke greške. Medalja na velikom natjecanju je još daleko. Izvući analize, pokazali smo većim dijelom dobru igru, ali sad nismo bili pravi. Ove reprezentacije su očigledno bolje od nas. Nama slijedi rad, rad, rad’, kaže Tucak koji je s ovom podmlađenom reprezentacijom napravio pravo čudo.

A pravi izazovi za ‘barakude’ tek dolaze jer se za manje od dva mjeseca u Splitu (od 27. kolovoza do 10. rujna) igra Europsko prvenstvo.

‘Nije uvertira dobra kad se ne osvoji medalja. Vidio sam i suze na klupi, to su novi momci, ali to je pouka sporta. Kad bi tako lako bilo osvojiti medalju, sve reprezentacije bi ju osvajale’, zaključio je Ivica Tucak.

Komentiraj