heraldi.hr

Muškarci trebaju čuvati svoju prirodnu ljepotu

Unatoč činjenici da je beauty industrija jedna od najstarijih kad je poduzetništvo u pitanju, dugo se vjerovalo kako je to isključivo područje plasmana asortimana vezano uz žene te da je njegovanje lica i tijela muškarcima nepotrebno.
Ova pretpostavka se u posljednjem stoljeću pokazala netočnom, a broj proizvoda namijenjenih muškarcima svakodnevno raste. Baš kao što su žene više pažnje nekoć obraćale na financijsku sigurnost koju dobivaju kod muškaraca, danas fizički izgled postaje bitan čimbenik koji će žene privući.
“Muškarci u beauty salone primarno dolaze riješiti probleme koji imaju, bilo da je riječ o masažama ili suhoj i dehidriranoj koži lica zbog čega žele kvalitetan tretman lica. Većina muškaraca traži učinkovito rješenje, kvalitetnu uslugu i individualni pristup, no najveći problem muške kože je svakodnevno brijanje. Kroz brijanje koža gubi elastičnost i vlagu. Brijanjem se ne uklanjaju samo dlačice već i površinski sloj kože. To često uzrokuje nadraženost, isušenost i crvenilo kože lica.
Muškarcima su stoga potrebni posebni proizvodi i tretmani namijenjeni isključivo njihovoj koži. Znamo da je stres ujedno i uzrok mnogih zdravstvenih problema i bolesti u kojima prednjače bolesti hormonalnog i srčano-žilnog sustava. Masaža je za muškarce odličan prirodni put za rješavanje stresa i prevenciju mnogih bolesti. Dlačice koje smetaju, neželjene su bilo da se radi o muškarcima ili ženama. Depilacija za muškarce toplim voskom jedna je od najčešćih metoda uklanjanja dlačica. Njegovane ruke i nokti pokazatelj su higijenskih navika bilo muškaraca ili žena. Njega ruku i noktiju u modernom dobu više nije samo tretman rezerviran za žene”, otkriva članica Ženskog poduzetničkog centra, Sanja Buinjac, vlasnica Ageness Beauty Instituta Zagreb.
Valja istaknuti kako je struktura kože lica kod muškaraca 20% deblja nego kod žena. Koža se postupno smanjuje s godinama, dok je debljina kože žene konstantna sve do sredine 40-ih godina; nakon menopauze ženska koža će se smanjiti. Također muškarci imaju veću gustoću kolagena od žena. Vezivno tkivo je isprepleteno čvršćom mrežom kolagenskih vlakana. Zbog razlike u gustoći kolagena koja se javlja, žene pokazuju znakove starosti brže od muškaraca iako su iste dobi. Koža kod muškaraca ima veću sposobnost vezivanja vode, zbog čega izgleda čvršće i zategnutije. Muška koža ima veći udio masti pa su muškarci skloniji pojavi mitesera i drugih nečistoća. Muškarci imaju veće pore.

Komentiraj