Razišli se Suverenisti i HKS u Dubrovniku: ”Način odabira kandidata za liste nije demokratski, doživljavamo ga ponižavajućim”

Dubrovačko-neretvanska podružnica Hrvatske konzervativne stranke i Hrvatskih suverenista u X. izbornoj jedinici jednoglasno je raspuštena, a Dražana Martinović Mamić dala je ostavku na mjesto predsjednice HKS Dubrovnik, priopćili su u ponedjeljak iz podružnice.

Kako se navodi u priopćenju, Martinović Mamić zatražila je i ispis iz članstva stranke, a razlog svemu tome su planirani neprihvatljivi i po stranku štetni aranžmani u X. izbornoj jedinici.

Predsjednik te stranke Marijan Pavliček i dopredsjednica Ruža Tomašić potvrdili su odluku središnjice kojom je dogovoreno da će, ako bude izabrana, u Sabor umjesto Tomašić kao nositeljice liste za parlamentarne izbore u X. izbornoj jedinici ići Marko Milanović Litre.

“O tome su odlučili samo ona i Pavliček u ime HKS u dogovoru sa Hrvojem Zekanovićem kao predsjednikom Hrvatskih suverenista (HS) u ime HS, po njihovom dogovoru sa čelnikom Domovinskog pokreta Miroslavom Škorom”, poručila je Martinović Mamić.

Dodala je da takav način odabira kandidata za liste nije demokratski te ga doživljavaju ponižavajućim i u neskladu sa Statutom stranke. Ističe da, iako je takav dogovor zakonski moguć, on nije moralan i prihvatljiv članovima podružnice.

Martinović Mamić smatra da će takvim postupkom po drugi put u kratkom vremenu biti prevareni birači koji glasujući za Ružu Tomašić zapravo glasuju za drugu osobu jer je Tomašić najavila da će ići u političku mirovinu 30. lipnja sljedeće godine.

“Stranka je uništena kao i njena reputacija, a izgleda kako je čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro uspio uništiti HS”, zaključila je Martinović Mamić.

Komentiraj