hina

RAZGOVORI BAUK – BAČIĆ “Pola koraka smo bliže oko ustavnih sudaca i Agrokoru”

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a izvijestio je do koje točke su došli razgovori s njegovim kolegom iz HDZ-a Brankom Bačićem o glasanju po pitanju izbora ustavnih sudaca i istražnog povjerenstva za Agrokor., javlja N1 televizija.

SDP i dalje ne odustaje od stava da se ustavni suci neće birati ukoliko ne dođe do glasovanja za osnivanje istražnog povjerenstva za Agrokor.

”Pola koraka smo bliže oko jednog i drugog. Dakle, određena stajališta su približena, ali dok ne bude konačnog dogovora neću govorit o čemu razgovaramo jer bi to moglo ugroziti dogovor. Mi otočani ćemo se lako dogovoriti pa ovi s kopna to mogu pokvariti”, kazao je Bauk.

Bauk je potvrdio kako nije došlo do promjene stava SDP-a po ovom pitanju.

”Ako sam rekao da se dogovaramo i da smo pola koraka bliže dogovoru, time nisam stajalište SDP-a promijenio. Sljedeća polovica koraka će biti kada se usuglase detalji cjelokupnog paketa”, kazao je potvrdiviši kako SDP nije spreman pristati na izbor ustavnih sudaca bez glasanja o istražnom povjerenstvu.

Upitan čeka li se samo da Bačić pristane na uvjet SDP-a kazao je: ”Što se tiče razgovora rekao sam da smo pola koraka bliže, a kada ćemo biti cijeli korak bliže – vi ste to logično u pitanju zaključili”.

Komentiraj