Nepoznati počinitelji u noći s četvrtka na petak razbili su staklo na stranačkim prostorijama Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSP AS) u Splitu, izvijestili su u subotu iz stranke, a potvrđen je iz splitske policije koja traga za počiniteljima.

U policiji kažu kako je netko najvjerojatnije kamenom razbio staklo prostorija stranke, na kojem je nastala rupa. Za sada nemaju procjenu štete, no u tijeku su policijski izvidi.

U priopćenju splitskog ogranka HSP AS navodi se da im je kamenom teškim 10-tak kilograma oštećen logo stranke.

Oštećenje je primijetio tajnik podružnice Šime Vidošević koji je o svemu obavijestio policiju. Iz HSP AS-a ističu kako to nije prvi put da se napada njihove prostorije, te podsjećaju da je 31. listopada prošle godine u njima bio podmetnut požar koji srećom nije poprimio šire razmjere.

Iz HSP-a AS pozivaju ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića da poduzme adekvatne i brze korake u zaštiti njihove stranačke imovine.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Žaklina JURIÆ/ ml
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.