RAZBARUŠENI PREMIJER: Tko je bliska prijateljica Andreja Plenkovića koju je on zaposlio u Kabinetu Dubravke Šuice na plaću od najmanje 13 tisuća eura

Nakon što je objavljeno da Tena Mišetić, dosadašnja zamjenica predstojnika Ureda premijera i jedna od najpovjerljivijih suradnica Andreja Plenkovića koju u HDZ-ovim kuloarima često neslužbeno nazivaju i “vladaricom Banskih dvora”, odlazi na poziciju ni manje ni više no članice kabineta predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen, Nacional je doznao da to nije jedino visoko imenovanje koje se posve sigurno može pripisati preporuci pa možda čak i izravnom “lobiranju” premijera Andreja Plenkovića, već da je on na jednu visoku i unosno plaćenu poziciju u srcu Europske komisije već postavio jednu drugu, sebi vrlo blisku osobu.

Riječ je o Vesni Lončarić, članici kabineta potpredsjednice Europske komisije Dubravke Šuice, povjerenice za demokraciju i demografiju, koja je na tu funkciju, gdje joj prema tvrdnjama Nacionalova izvora mjesečna plaća iznosi minimalno 13 tisuća eura, dospjela u prosincu 2019., nakon izbora za Europski parlament.

Nacionalov izvor tvrdi da je Vesni Lončarić poziciju s takvim statusom “sredio” upravo Andrej Plenković:

“Vesni Lončarić Plenković je sredio AD13, čime je dobila jednu od najviših plaća koju mogu dobiti službenici Europske komisije. Najviši rang predstavlja AD16, gdje bi imala između 19 tisuća eura pa sve do iznad 20 tisuća eura.”

Vesna Lončarić dugogodišnja je bliska prijateljica Andreja Plenkovića, njih dvoje poznaju se još od početka 2000-ih godina, kad su oboje radili u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, gdje je Plenković od 1997. do 2001. bio načelnik Odjela za europske integracije, a Vesna Lončarić, koja je karijeru započela kao pravnica u Zagrebačkoj banci, radila je upravo u sektoru za EU i NATO.

U prilog tvrdnjama da su Andrej Plenković i Vesna Lončarić uistinu bliski prijatelji, Nacionalov izvor dostavio je i jednu njihovu privatnu fotografiju, snimljenu otprilike početkom 2000-ih kad je Plenković imao 30-ak godina, a Vesna Lončarić, koja je nekoliko godina od njega starija, oko 35 godina. Na toj fotografiji mladi je Plenković, bujne i pomalo razbarušene smeđe kose, rukama nježno obgrlio Vesnu Lončarić, koja je tada imala dugu smeđu kosu, a oboje nose sunčane naočale.

Više pročitajte u novom broju Nacionala…

Šefica EK potvrdila da je Tenu Mišetić politički imenovala bez natječaja, ali Mišetić nije jedina Plenkoviću bliska žena s unosnim europskim primanjima

 

 

Komentiraj