RAVNO IZ REMETINCA: Mamić dolazi večeras na utakmicu

FaH

Nekoliko sati nakon puštanja iz istražnog zatvora u Remetincu čelnici Dinama braća Zdravko i Zoran Mamić došli su na stadion Maksimir kako bi uživo pratili prvu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka između Dinama i luksemburškog Fola Escha.

Izvršni predjsjednik Dinama Zdravko Mamić i donedavni trener Zoran Mamić, kao i izvršni direktor Hrvatskoga nogometnog saveza Damir Vrbanović u srijedu popodne su izašli iz istražnog zatvora u remetincu nakon što su položili jamstvo i obećali da neće ometati kazneni postupak.

Braću mamić je sat prije početka utakmice ispred stadiona dočekao pljesak zaposlenika Dinama, ali i povici negodovanja brojnih BBB-a, koji su ispred zapadne tribine stadiona bučno protestirali zbog puštanja iz zatvora braće Mamić, ali su ipak odlučili da neće nazočiti utakmici.

Zdravko Mamić se pet minuta prije početka dvoboja pojavio u svečanoj loži stadiona, a dočekan je zvižducima i uvredama sa istočnog dijela stadiona, na kojem utakmici nazoči oko šest tisuća gledatelja, kao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker i izbornik Niko Kovač. Uvrede Zdravku Mamiću čule su se i tijekom prvog poluvremena.

Sudac istrage je u srijedu poslijepodne ukinuo istražni zatvor braći Mamić i Vrbanoviću nakon što su ranije uplatili milijunske iznose jamčevine i obećali da tijekom istrage neće ometati kazneni postupak. Ročište je održano nakon što su Zdravko i Zoran Mamić, te Damir Vrbanović sudu dostavili uplatnice prema kojima su uplatili određene jamčevine. Zdravko Mamić je u zamjenu za slobodu uplatio sedam milijuna kuna, njegov brat Zoran četiri milijuna, a Vrbanović milijun kuna. To su veći iznosi nego što su oni ranije ponudili sudu.

Prema optužbi USKOKA braća Mamić i Vrbanović su oštetili Dinamo za najmanje 117,8 milijuna kuna i državu za barem 12,2 milijuna kuna.

Komentiraj