RAVNATELJICA OPĆE BOLNICE POTVRDILA: U Puli nema koronavirusa

Na izvanrednoj konferenciji za novinare ravnateljica pulske Opće bolnice dr. Irena Hrstić u četvrtak je poručila kako se u slučaju kineske turistkinje koja je od jučer smještena u bolnici ne radi o pacijentici s koronavirusom nego s običnim respiratornim simptomima.

“Cijeli sustav organiziranja i provjeravanja simptoma i funkcioniranja zdravstvenih institucija u Istri je jako dobro organiziran. Mi smo u redovitoj komunikaciji, ali u situacijama poput ove, on je i pojačan”, rekla je Hrstić.

Dodala je kako je kineska pacijentica koja je na proputovanju iz Moskve, Zagreba, Rijeke stigla u Pulu u srijedu osjetila temperaturu i respiratorne tegobe te je pregledana u odjelu za zarazne bolesti. Po kliničkoj slici i osnovnim laboratorijskim pretragama isključeno je da se radi o koronavirusu.

Hrstić je rekla da je žena zadržana u bolnici radi opservacije i nezgodne situacije oko njenog smještaja. Danas je, dodala je, klinički stabilno, bez temperature i respiratornih tegoba no i dalje je smještena u bolnici ne zbog zdravstvenog stanja nego iz razloga što joj treba organizirati smještaj.

Istaknula je kako nema nikakvog razloga za paniku i strah za stanovništvo.

Komentiraj