RAVNATELJICA KLINIKE “Roditelji su posebno osjetljivi kad su im djeca bolesna”

Marko Prpic/PIXSELL

Nakon što su se na društvenoj mreži Facebook u utorak pojavile fotografije dviju beba iz bolnice Fran Mihaljević, koje su u zapuštenom stanju, javnost je uznemirena.

Riječ je o petomjesečnim blizancima, koje se u Klinici za infektivne bolesti „Fran Mihaljević“ liječe od gripe i Roto virusa.

ŠOKIRANA MAJKA BLIZANACA “To su žive rane, dijete je zanemareno!”

O slučaju zapuštenih blizanaca javili se iz KB Fran Mihaljević

Na cijeli slučaj reagiralo je i Ministarstvo zdravstva te poručilo kako je uputilo zahtjev za očitovanjem ravnateljstvu Klinike, a pokrenut je i izvanredni inspekcijski nadzor.

Ravnateljica Klinike, Alemka Markotić komentirala je slučaj za Dnevnik Nove TV. Naglasila je kako su oni proveli svoju unutarnju kontrolu na odjelu za dojenčad i novorođenčad i vidjeli smo da je kompletno i njega i liječenje adekvatno, a da je tijek bolesti u skladu s tijekom njihove bolesti.

Objavljene fotografije nije komentirala, jer ih, kaže, nisu službeno dobili. “Ono što mogu reći da u slučaju obilnih proljeva, u slučaju odraslih, a pogotovo kod male djece, koža je nježna, ako takva djeca imaju višednevne, dugotrajne proljeve s obilnim stolicama koje su ako su virusne, u pravilu kisele, jednostavno se može razviti i pored najbolje njege mazanja, presvlačenja i pranja, otok, iritacija i crvenilo no sve to vrlo brzo nestane nakon što proljev stane”, objasnila je.

Vezanje za krevet objasnila je: “Nažalost tako maloj djeci ne možete objasniti da ne smiju micati rukicu ili nogicu dok primaju infuziju ili u slučaju da primaju hranu na sondu. To su privremene mjere gdje moramo labavo vezati ruku da ne bi došlo do ozljeđivanja djeteta.”

Tijekom dana na odjelu su četiri sestre, kazala je, a poslijepodne i po noći po dvije. Istaknula je kako do sada nisu nikada imali problema na tom odjelu. Majka blizanaca kazala je medijima kako je osoblje bilo izrazito neprofesionalno, a Markotić kaže kako im se gospođa nije obratila službeno. “Ja koliko znam naše osoblje se trudi uvijek da bude maksimalno na usluzi koliko god može. Svi smo mi ljudi, u nekom trenutku se može dogoditi da bude neke riječi koje… Roditelji su kad su im djeca bolesna posebno osjetljivi, mi shvaćamo da roditelji mogu shvatiti neku našu riječ ili postupak kao neadekvatan, ali prema informacijama koje imam nisam dobila izvješće da se radilo o neljubaznosti ili tako nečemu”, kazala je.

Na kraju razgovora istaknula je kako je ta klinika spasila tisuće djece te poručila da stoji iza kvalitete rada klinike i njenih djelatnika.

Komentiraj