RAVNATELJICA EKONOMSKOG INSTITUTA ‘Todorić je svjestan da se sprema nešto veliko pa se brani kako najbolje umije’

HINA

Ravnateljica Ekonomskog Instituta Maruška Vizek, u razgovoru za Novu TV, komentirala je iznenadno otkazivanje objave revizorskog izvješća tvrtke PWC koje je trebalo otkriti stvarno stanje zaduženosti u Agrokoru.

Prema neslužbenim najavama iz Agrokora, revizorsko izvješće trebalo bi biti objavljeno do kraja sljedećeg tjedna, a otkazivanje se pravda prevelikim opsegom posla.

Maruška Vizek je izjavila kako se o pravim razlozima otkazivanja objave izvješća može samo špekulirati.

“Bilo bi čudno da revizori koji su plaćeni za taj posao odjednom odbijaju potpisati izvješće. Za tako veliki posao naprosto treba vremena”, kazala je Vizek za Novu TV.

Napominje kako je izvješće iznimno važno jer će prvi puta prikazati stvarno stanje zaduženosti kompanije, a ako je riječ o enormnom dugu, kako kaže, moguće je da će ga morati otpisati.

Na pitanje zašto je Todorić odjednom postao toliko aktivan s objavama na blogu, Vizek odgovara kako joj se čini da je Todorić doista očajan te je svjestan da se sprema nešto veliko.

“Brani se kako najbolje umije i to je opravdano”, odgovorila je Vizek.

Podsjetimo, Nacional je objavio da je revizorska kuća PriceWaterhouseCoopers utvrdila da je vrijednost Agrokora 2 milijarde eura manja od onoga što se navodilo i procjenjivalo u bilancama koncerna.

Komentiraj