Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Cres-Lošinj otkrila da su pritužbe na osumnjičenog za ubojstvo dobili početkom veljače

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Cres-Lošinj za Novu TV je kazala kako je za 41-godišnjaka osumnjičenog za ubojstvo 16-godišnje djevojke u Malom Lošinju Centar saznao tek krajem siječnja kada im se za pomoć obratila njegova bivša partnerica.

Potvrdila je da su se Centru za socijalnu skrb početkom veljače javili su se i roditelji osumnjičenog.

Osumnjičeni je gotovo sat vremena iznosio obranu zamjenici županijske državne odvjetnice, iako ga je odvjetnik savjetovao da se brani šutnjom, a u istražnom zatvoru provest će sljedećih mjesec dana, i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, opasnosti od ponavljanja djela te zbog posebno teških okolnosti kaznenog djela.

Ravnateljica Centra Branka Sepčić otkrila je da su osumnjičenog pokušali kontaktirati.

“Tijekom radnji u ovom postupku, dakle u ovih mjesec dana, pokušali smo ga kontaktirati. Fizički nismo nikada stigli do njega jer nam nikada nije htio otvoriti vrata, a kolegice su ga kontaktirale putem mobitela. Međutim, i ti razgovori najčešće su završavali vrijeđanjima, pogrdnim izjavama i spuštanjem slušalice”, izjavila je, dodavši da su kontaktirali i njegovog liječnika tražeći dijagnozu.

“Prognozu njegova ponašanja i stanja općenito, međutim do danas nismo dobili odgovor na traženo. U više smo navrata tražili tu informaciju, međutim do danas mi tu informaciju nismo dobili”, rekla je.

 

Komentiraj