Ravnatelj Županijske uprave za ceste optužen zbog zlostavljanja zaposlenice

Protiv ravnatelja Županijske uprave za ceste Bjelovarsko-bilogorske županije Mladena Marušića Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podiglo je optužnicu kojom ga tereti za zlostavljanje na radu, donosi u subotu Telegram.

Službeno je priopćeno da je optužen 59-godišnjak, no Telegram piše da su iz pouzdanih izvora doznali da je u pitanju Mladen Marušić.

Naime, 59-godišnjaka se tereti da je još u studenom 2018. počeo maltretirati jednu svoju zaposlenicu, na način da ju je tijekom i izvan radnog vremena omalovažavao na osobnoj i profesionalnoj razini. Zaposlenica je opisala da joj se unosio u lice i stavljao joj ruke na bokove.

Zlostavljanje i fizičko maltretiranje

Istražitelji tvrde kako joj je prijetio je otkazom ugovora o radu i ‘mobingirao’ na poslu: izolirao ju je od radnih kolega te joj je često mijenjao mjesto rada.

“To zlostavljanje je kulminiralo 29. listopada prošle godine kada joj se neprimjereno obratio i unosio joj se u lice, te rukom nasrnuo prema njenom licu želeći ju udariti”, naveli su iz Općinskog državnog odvjetništva.

Prema optužnici, u dva navrata joj je izricao neopravdane opomene pred otkaz zbog čega joj se narušilo i zdravlje. Žena je otvorila bolovanje 16. studenoga prošle godine. Inače, za zlostavljanje na radu Kazneni zakon predviđa kaznu do dvije godine zatvora, piše Telegram.

Komentiraj