Ravnatelj splitskog KBC-a Meštrović sudjelovao u prijevozu pacijenta

Ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović bio je u kolima Hitne  pomoći u noći s ponedjeljak na utorak kako bi pomogao u prijevozu pacijenta sa sumnjom na koronavirus, doznaje se u bolnici.

Iako su brojni mediji večeras objavili vijest da je ravnatelj Meštrović vozio kola Hitne pomoći,  jer je vozač to odbio, on je, kako se doznaje u bolnici, zbog mogućih problema tijekom prijevoza tog pacijenta odlučio osobno doći u bolnicu i pomoći.

Bolnički sanitet je vozio Ivica Moro,  a ravnatelj se pridružio u prijevozu pacijenta iz  Respiratorno-intenzivističkog centra do Infektološke klinike na Križinama.  Pacijent je bio intubiran, a u kolima su ga pratili i dežurni mladi liječnici iz Respiratorno-intenzivističkog centra koji su ga zbrinuli i ventilirali.  Pacijent je naposljetku bio negativan na koronavirus i zbog upale pluća premješten je u Kliniku za plućne bolesti.

Od pojave infekcije COVID virusom svi liječnici i medicinske sestre KBC- a Split rade i dežuraju u Respiratorno-intenzivističkom centru na Križanama, prema novom rasporedu

Komentiraj