Ravnatelj Psihijatrijske bolnice: “Činjenica je da je popuštanjem mjera došlo do ove situacije”

Ravnatelj Psihijatrijske bolnice ‘Sveti Ivan’ Igor Filipčić u četvrtak je za N1 komentirao pojavu koronavirusa u toj ustanovi. Tamo je, podsjetimo, zaraženo 16 pacijenata i nekoliko djelatnika.

Filipčić kaže da je odjel izoliran te da su oboljeli zbrinuti, s blagim simptomima. “Stanje je stabilno, pod kontrolom je. Imamo 5 djelatnika pozitivnih i 16 bolesnika, svi su stabilno… Mi smo od veljače spremni u potpunosti na sve što nas očekuje vezano uz virus. Cijelo ovo vrijeme nije se ništa dogodilo, nitko od bolesnika se nije zarazio. Dogodilo se da smo otvorili posjete, otvorene su granice i naši djelatnici mogli su putovatii”, rekao je ravnatelj ustanove.

Istaknuo je kako ne mogu znati odakle je virus došao. “Činjenica je da je popuštanjem mjera došlo do ove situacije… Moje je mišljenje da se virus neće proširiti po ostatku bolnice, mi u ovom trenutku imamo 450 bolesnika…”, kaže.

Filipčić kaže da su popuštanjem mjera ljudi pohrlili u bolnice. “Bolnica se napunila, imamo iznimno teške slučajeve. Mi provodimo sve epidemiološke mjere”, poručio je i zaključio da je u samoizolaciji 28 djelatnika, a pronašli su još dva kontakta, pa će tijekom dana u samoizolaciji biti 30 djelatnika.

Komentiraj