Borna Filic/PIXSELL

Ravnatelj policije Milina tvrdi da nije bilo premlaćivanja migranata

Ravnatelj policije Nikola Milina gostovao je u Dnevniku HRT-a, gdje je komentirao optužbe o zlostavljanju migranata od strane hrvatske policije.

“Hrvatska policija zakonito i profesionalno radi na poslovima nadzora državne granice. Znatno smo poboljšali rezultate vezane za krijumčarenje osoba, nezakonite migracije i sve prijave o nezakonitostima provjeravamo te nismo utvrdili nikakve slučajeve premlaćivanja”, tvrdi Milina, koji je istaknuo da će policija “nastaviti pojačavati svoje kapacitete, pogotovo u borbi protiv krijumčarenja”.

Ravnatelj policije je dodao i kako su ovo povijesni rezultati, budući da nikada do sada nije procesuirano više krijumčara ljudima. Milina je odbacio i optužbe da policija ulazi na teritorij Bosne i Hercegovine.

“Na teritorij BiH ulazimo samo sukladno sporazumu o prekograničnoj policijskoj suradnji, kada imamo mješovite ophodnje i redovite aktivnosti s kolegama iz BiH”, poručio je.

“Osnovna zadaća policije je zaštita života. To i radimo svaki dan. Pomažemo migrantima koji su po ovim vremenskim prilikama životno ugroženi – pružamo liječničku pomoć, dajemo hranu”, ustvrdio je ravnatelj policije, dodavši kako policijski službenici konstantno prolaze edukaciju vezano za ljudska prava i dostojanstvo.

 

Komentiraj