Screenshot/N1

RAVNATELJ O ŽIGOSANJU “To je samo dječja igra”

Ravnatelj zadarske Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Jozo Dragić u četvrtak je komentirao događaj u toj školi u kojoj je jučer jedan učenik prvoga razreda užarenim predmetom žigosao slovo “U” na ruku školske kolegice.

“Strašno mi je žao što se ovo dogodilo u jednoj od najboljih škola. Jedna smo od boljih škola u svim mogućim natjecajima”, rekao je na početku Dragić pa krenuo nabrajati uspjehe škole. “U zadnjih godina kad su se počeli direktno upisivati učenici s raznim teškoćama, imamo dosta učenika s posebnim programima, uvjetima i eto, takvi mali incidenti se događaju”, kaže za N1.

Rekao je da imaju 31 učenika koji nemaju nikakve uvjete za strukovne škole. Za jučerašnji događaj kazao je da nije inkriminirajuće djelo, već da su mediji od svega napravili senzaciju.

“Nije to neko posebno teško djelo. Upisuje se pet, šest učenika po individualiziranom i posebnom programom. To su učenici s poteškoćama u razvoju, ali ne možemo za učenike reći da su krivi. Jučer mi je došla jedna skupina učenika, rekli su da su imali incident. Pozvao sam cijeli razred i počinitelj djela je došao s njima. Ispričali su se, rukovali, pozdravili i rekli da je to bila samo dječja igra. Počinitelj je to učinio sa zagrijanim upaljačem, ne daj bože nečim baš za žigosanje… Obični zagrijani upaljač je naslonio jednoj učenici na rame i jednom učeniku na vrat. Ja sam njemu odmah pojasnio da će biti sankcioniran po pravilniku, oni su inzistirali da im ne treba liječnička niti ne daj bože policija, nego su se vratili u razred”, objasnio je.

Dragić tvrdi da nije riječ o slovu “U”, iako se time navodno hvalio i sam učenik: “Moram reći da to nije slovo “U”, nije on to rekao.To je bila obična dječja igra, to je bilo samo prislanjanje vrućeg upaljača”, zaključuje.

Komentiraj