Ravnatelj NP Plitvice ‘Podizanje cijena je prirodno u sezoni’

Ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera Tomislav Kovačević za HRT je izjavio kako je podizanje cijena “prirodno” u sezoni s obzirom na to da je park ogroman sustav s gotovo 700 zaposlenika.

“Hrvatska je javnost možda manje upoznata činjenicom da je od 1. studenog pa skroz do 1. ožujka cijena vrlo povoljna. Ona je godinama bila 60 kuna, ove će godine biti 80 kuna, dakle, ponovno prihvatljivo. Tko je jednom vidio Plitvice pod snijegom, taj će se sigurno ponovno vratiti”, smatra ravnatelj Kovačević, dodavši da su ove godine dobro startali na početku, ali da se, zbog situacije s koronavirusom, dogodila stanka.

“Gotovo da mogu reći da je sezona počela na Plitvičkim jezerima, bez obzira na to što imamo promotivno proljeće. Svaki dan imamo 5000 i više posjetitelja, a to je ograničen broj, 50 posto od onoga što mi inače primamo”, otkrio je Kovačević, dodavši da je zbog zaštite na Plitvicama uvedeno jednosmjerno kretanje te da nema više vožnje brodom na dugačkoj relaciji, a isključena je i vožnja vlakom.

Komentiraj