Ravnatelj KBC-a Rijeka: “Trenutno ima 199 Covid bolesnika, bolest je nepredvidiva, mjere su opravdane”

Ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić govorio je u RTL-u Danas o stanju s koronom u toj bolnici.

Podsjetimo, brojke novooboljelih u Primorsko-goranskoj županiji danima rastu, stoga su donesene nove strože mjere. Sukladno situaciji, pritisak na riječki KBC vrlo je intenzivan. Znalo se dogoditi da tijekom jednog popodneva i jedne noći dođe 30 novih pacijenata, a da broj djelatnika ostane isti.

“Mislim da nije trenutak da se kritiziraju mjere”

Postavlja se niz pitanja kao onda sustav funkcionira, odgovore je dao prvi čovjek KBC-a Rijeka Alen Ružić.

KBC-u Rijeka trenutno ima 199 Covid bolesnika, kazao je ravnatelj.

“Od toga, 28 osoba je na intenzivnoj njezi, od čega 15 na respiratoru. Maksimalan kapacitet bolnice je 250 pacijenata. Bilo je pet smrtnih ishoda u proteklih 24 sata te je otvoren sekundarni centar u kojem se nalaze 23 pacijenta.

Održavamo i dalje hitni program, budući da smo jedina bolnica na ovom području koja može pružiti te usluge. Onkološki program ide u cijelosti, a svi ostali programi su usporeni”, iznio je ravnatelj i dodao:

“Bolest je doista nepredvidiva i jedini spas je zajednička borba zdravstvenog sustava s jedne strane i ljudi, naših građana, s druge strane”, kazao je.

Smatra da nije trenutak da se kritiziraju mjere i detalji.

“Mislim da je najvažnija poruka ozbiljnosti situacije i ozbiljnosti i odgovornosti svakog pojedinca. Brojke zaraženih nisu apstraktne brojke, to su ljudska imena to su naše bliske osobe. Stoga mislim da nije vrijeme za kritiku mjera i usporedbu detalja. Nadam se i smatram da su mjere opravdane. Da ćemo za 10-15 dana vidjeti pune efekte ovih mjera”, poručio je Ružić.

Šef stožera Primorsko-goranske županije o novom lockdownu: “Teško je pogoditi pravu mjeru”

Komentiraj