Ravnatelj KB Stubičke Toplice: “Naši kapaciteti su popunjeni, nemamo što ponuditi”

Ravnatelj Kliničke bolnice Stubičke Toplice Davor Gredičak komentirao je navode da bi specijalna bolnica u Stubičkim Toplicama mogla postati covid-19 bolnica.

“Ministar nas je upoznao s epidemiološkom situacijom i rekao da, ako će ona i dalje pogoršavati, jedna od mogućnosti je da se, ako se neće moći smjestiti u svim zagrebačkim bolnicama, aktiviraju za i specijalne bolnice, isto tako i naša”, rekao je Gredičak i dodao da da bi se u toj bolnici primali covid pacijenti i iz Krapinsko-zagorske županije i iz zagrebačkih bolnica.

Nije dogovoreno kad bi se to moglo dogoditi. “Ministar je to napomenuo kao mogućnost u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije”, kaže i ističe da su kapaciteti bolnice Stubičke toplice popunjeni te da nemaju što ponuditi.

Osvrnuo se i na kapacitete bolnice Stubičke Toplice i dodao da su oni popunjeni te da nemaju što ponuditi.

“Imamo 260 kreveta, bolnica je popunjena sa 180 kreveta jer su epidemiološke mjere takve da u svaku dvokrevetnu sobu stavljamo jednog pacijenta da se ne bi dogodilo širenje zaraze. Bolnica je, što se tiče kapaciteta, popunjena. Radimo i terapiju za ambulantne pacijente, njih oko 200 svakodnevno dolazi ovdje na terapiju. Prema tome, naši kapaciteti su popunjeni, mi nemamo što ponuditi. Napomenuo sam ministru da u slučaju da budemo mobilizirani mi ćemo morati uskratiti našim pacijentima zdravstvenu skrb za što smo specijalizirani. Imamo pacijente koji dolaze nakon moždanih udara, takvim i onima koji sada leže ovdje ćemo morati uskratiti zdravstvenu uslugu”, naveo je Gredičak .

Kazao je da su specijalizirani za fizikalne terapije i da fizioterapeuti i fizijatri nemaju što raditi u covid bolnici. “Respiratora nemamo niti jednog niti ih je moguće instalirati ovdje. S te strane nismo pogodni za covid bolnicu”, rekao je za N1.

Komentiraj