Ravnatelj KB Dubrave: “Najmlađi bolesnik u respiracijskom centru ima samo 22 godine”

Ravnatelj KB Dubrava Ivica Lukšić u subotu je izjavio da se ta bolnica intenzivno sprema i povećava svoje kapacitete, te prati porast oboljelih i pritisak na bolnicu.

Trenutno je u Dubravi 106 pacijenata s covidom, od čega je njih 23 na intenzivnom liječenju, odnosno na respiratoru. Prosječna dob covid pacijenata u Dubravi je 67 godina.

“Imamo i mladih bolesnika, primjerice, najmlađi bolesnik u respiracijskom centru ima 22 godine. Najmlađa osoba koja je na respiratoru ima 47 godina. To su sve teški bolesnici, i dob nije takva kao na početku pandemije”, upozorio je.

Bolnica je, kaže Lukšić, spremna za prihvat bolesnika i očekuje da će pritisak sljedećih dana biti veći nego do sada. “Naučili smo u proteklih godinu i pol dana, da iz ovog broja trenutno zaraženih, kroz desetak dana jedan broj bolesnika će trebati nažalost i liječničku skrb. Radi se o težim bolesnicima koji zahtijevaju bolničko liječenje”, rekao je za HTV.

Među cijepljenim pacijentima ima onih koji nisu reagirali na cjepivo, koji nisu uspjeli stvoriti imunološki odgovor, no, radi se većinom o osobama koje imaju druge komorbiditete čije je zdravstveno stanje općenito loše.

 

Komentiraj