RAVNATELJ HRT-A RADMAN UPOZORIO ODBOR ZA MEDIJE Uvjeti koje tražite nisu sukladni Zakonu o HRT-u

PIXSELL

[quote_box_center]

• O Radmanovu dopisu Odbor će se očitovati u srijedu, kada će raspravljati i o njegovu nepotpunom izvješću o sredstvima utrošenim za plaće i druga primanja na HRT-u koja je poslao na zahtjev Hrvatskog sabora

[/quote_box_center]

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Goran Radman upozorio je saborski Odbor za medije da uvjeti koje je naveo u natječaju za izbor četiri člana Nadzornog odbora HRT-a nisu sukladni Zakonu o HRT-u.

Zakon o HRT-u ne propisuje kao jedan od uvjeta “najmanje deset godina radnog iskustva s područja medija”, kako je to naveo Odbor, već “najmanje deset godina radnog iskustva”, naveo je Radman i dodao kako se (tek) prilikom izbora članova Nadzornog odbora treba voditi računa o činjenici da većina članova NO ima radnog iskustva (u neodređenom trajanju) u području medija.

O Radmanovu dopisu Odbor će se očitovati u srijedu, kada će raspravljati i o njegovu nepotpunom izvješću o sredstvima utrošenim za plaće i druga primanja na HRT-u koja je poslao na zahtjev Hrvatskog sabora.

Odbor za medije rapisao je natječaj za novi sastav NO HRT-a nakon što je Sabor razriješio sva četiri člana koja je imenovao – Viktora Gotovca, Svetozara Sarkanjca, Dražena Rajkovića i Matu Radeljića.

Radeljić je ostavku podnio jer je imenovan savjetnikom Predsjednice Republike, a Gotovac i Sarkanjac razrješenja su zatražili nakon što Sabor nije prihvatio Izvješće o radu i provedbi zakonitosti rada i financijskog poslovanja HRT-a.

Na prijedlog Odbora taj je ‘paket’ proširen i Rajkovićevim razrješenjem.

NO HRT ima ukupno pet članova, peti je iz reda zaposlenika, Mario Raguž.

Odbor je u natječaju napisao da za članove NO mogu biti birani samo hrvatski državljani koji imaju završen sveučilišni diplomski studij ili s njim izjednačen studij, aktivno znaju najmanje jedan svjetski jezik te imaju najmanje deset godina radnog iskustva u medijima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)