Ravnatelj Doma za starije i nemoćne potvrdio da je 10 štićenika doma pozitivno na koronavirus

Ravnatelj Doma za starije i nemoćne u Splitu Ivan Škaričić u razgovoru za Novu TV je potvrdio da je 10 korisnika tog doma pozitivno na koronavirus.

Škaričić je dodao kako je 15-ak korisnika Doma imalo visoku temperaturu već nekoliko dana. Brisevi su im uzeti prije dva dana, a danas su pokazali pozitivne nalaze te je Stožer odlučio da se štićenici s tog kata prebace u bolnicu na Križinama.

Ravnatelj Škaričić je najavio da će se cijeli kat dezinficirati te da će zaposlenici, koji su bili u kontaktu sa zaraženima, ići u samoizolaciju. Škaričić nije želio govoriti o zdravstvenom stanju korisnika pozitivnih na koronavirus.

U KBC na Križinama će biti transportirano pedesetak umirovljenika koji su uglavnom polupokretni, a evakuacija bi trebala trajati cijelu noć.

Iz bolnice su potvrdili da su dobro pripremljeni te da imaju sve uvjete za prihvat bolesnika.

Stožer Splitsko-dalmatinske županije također je komentirao slučaj.

“Zbog sumnje kako je dio korisnika Doma za starije i nemoćne Split u smještajnoj jedinici u Vukovarskoj ulici pozitivan na koronavirus, tijekom večeri pristupilo se izmještanju osoba smještenih na jednom katu Doma za starije i nemoćne. U međusobnoj koordinaciji KBC-a Split, NZJZ-a i uprave Doma za starije i nemoćne odlučeno je kako će isti biti smješteni u KBC-u Split na Križinama do konačne kliničke obrade i eventualne potvrde nalaza o broju zaraženih osoba na koronavirus”, poručili su.

Starački dom u Splitu se evakuira zbog koronavirusa, CAPAK ‘Bolest je vjerojatno unio netko od osoblja’

Komentiraj