Ravnatelj Daruvarskih toplica i daruvarski dogradonačelnik Marcel Medak (HDZ) optužio je u nedjelju bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa (nezavisni) da ga s mjesta ravnatelja smjenjuje iz političkih razloga kako bi “politički uhljebio” novu ravnateljicu te novcem Daruvarskih toplica spašavao proračun Bjelovarsko-bilogorske županije.

Na konferenciji za novinare u vijećnici Grada Daruvara sudjelovao je i daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček (HDZ) koji je izrazio zabrinutost zbog odluke župana jer smatra da bi mogla ozbiljno ugroziti daljnji turistički razvoj Daruvara.

“Za vrijeme dva mandata gospodina Medaka investirano je 40 milijuna kuna bez kreditnog zaduženja, a on je član više hrvatskih i međunarodnih stručnih tijela te uživa povjerenje ministra turizma. Osim političke smjene, tu je i 12 milijuna kuna prenesenog viška prihoda iz prethodnih razdoblja koje je na raspolaganju Daruvarskim toplicama za koje se bojimo da neće biti investirano u daljnji razvoj, nego na neke druge potrebe”, naglasio je Lneniček.

Gradonačelnik je podsjetio da su na ovogodišnjim Danima turizma u Malom Lošinju Daruvarske toplice osvojile prvo mjesto u kategoriji Lječilišta — Spa u konkurenciji devet nominiranih ustanova, da bi se nakon tjedan dana smijenio ravnatelj.

Napomenuo je i kako je Medak po struci specijalist zdravstvenog turizma, ali i predsjednik Zajednice zdravstvenog turizma, tajnik klastera Termi RH, član Vijeća HTZ i član izvršnog odbora EHTTA, udruženja europskih termalnih gradova.

Ravnatelj Medak istaknuo je, među ostalim, da je kao ravnatelj čitavo vrijeme zagovarao kontinuiranu nabavu nove medicinske opreme u konzultacijama s liječnicima, medicinskim sestrama i fizioterapeutima, kao i obveznu edukaciju i praćenje trendova u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji koju su korisnici usluga prepoznali.

“Korisnici su Daruvarske toplice pozicionirali u sam vrh Specijalnih bolnica u Hrvatskoj, što potvrđuju pozitivni financijski pokazatelji poslovanja tijekom svih osam godina u zadnja dva mandata, kao i prosječna godišnja popunjenost svih smještajnih kapaciteta u iznosu od 80 posto”, naglasio je Medak dodavši kako su Daruvarske toplice jedina hrvatska zdravstvena ustanova koja je kategorizana sa tri zvjezdice.

Upravno vijeće Daruvarskih toplica na sjednici održanoj 2. studenoga većinom glasova, nakon provedenog javnog natječaja, donijelo je odluku da se za ravnateljicu u novom mandatu 2017.-2021. godina izabere Mira Zakora, dipl.oec., dosadašnja ravnateljica Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Područna služba Bjelovar.

„Nova ravnateljica na novu dužnost stupit će 2. prosinca 2017. godine jer dosadašnjem ravnatelju Marcelu Medaku, univ.spec.oec., ističe mandat 1. prosinca 2017. godine“, priopćili su iz Upravnog vijeća Daruvarskih toplica nakon održane sjednice.

Komentiraj