‘OVO JE VEĆ ČETVRTI NAPAD NA MENE i na Tensar tehnologiju. Žele me izgurati iz projekata, vrše pritisak na projektante’, kaže Jagečić, kojem zamjeraju da svoj poslovni interes agresivno pakira kao javni te ga optužuju za neprimjerene pritiske

HŽ Infrastruktura grubo krši Zakon o javnoj nabavi nalažući projektantima dionice željezničke pruge Križevci – Botovo, čija izgradnja treba krenuti ove godine, da izmijene geomehanički projekt tako da iz njega izbace već isprojektiranu jedinstvenu tehnologiju troosnih geomreža proizvođača Tensar, čime bi se oštetila država Hrvatska za više stotina milijuna kuna. A sve to pravdaju Zakonom o javnoj nabavi koji upravo upućuje na suprotno, da se struka neovisno o bilo kome može osloniti na inovativne i patentirane proizvode, što Tensarov proizvod Triax jest”, početak je to dramatičnog pisma koje je Nacionalu uputio Anđelko Jagečić, vlasnik tvrtke Koton Teks iz Varaždina, ekskluzivnog zastupnika britansko-američkog proizvođača Tensar za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu, koji proizvodi geosintetike za infrastrukturne građevine.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

 

Komentiraj

PREKONACIONAL, PIXSELL I PRIVATNA ARHIVA
Podijeli objavu
Prethodni članakFOTO: Kolekcija nakita inspirirana motivima davnih Ilira
Sljedeći članakUrušavanje smetlišta u Etiopiji: 82 mrtva, sukobi rođaka i spasilaca
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.