RAT RIJEČIMA NA TWITTERU Saudijski princ i Donald Trump u ‘rundi čašćenja’

Charlie Leight/Getty Images

Saudijski princ Alwaleed bin Talal, nećak saudijskog kralja Salmana bin Abdulaziz al-Saudija, nazvao je na Twitteru američkog republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa ‘sramotom Amerike’. Dodao je kako bi Trump jednostavno trebao odustati od predsjedničke kampanje jer nikada neće pobjediti. Sve je to bio odgovor na Trumpovu izjavu da bi se muslimanima trebao zabraniti ulazak u SAD zbog sigurnosnih razloga.

Trump je, pak, princa Alwaleeda nazvao ‘glupkom’. Nastao je pravi ‘Twitter’ rat riječima.

“Nisi sramota samo za Republikansku stranku, već i za cijelu Ameriku”, napisao je saudijski princ. “Odustani od predsjedničke trke jer nikada nećeš pobjediti”.

Trump mu je odgovorio kako sa ‘novcem tatice’ želi kontrolirati američke političare. “To nećeš moći kada ja budem izabran”, poručio mu je Trump.

Trump, jedan od favorita na predsjedničkim izborima, naveliko je kritiziran zbog svojih izjava, a posebno je na udaru zbog one da bi se muslimanima trebao zabraniti ulazak u SAD kao odgovor na pucnjavu u Kaliforniji. Damac Properties, tvrtka koja s Trumpom gradi golf kompleks, u četvrtak je s posjeda maknula njegovo ime i sliku.

Komentiraj