Raste vodostaj Kupe u Gorskom Kotaru, Karlovac ne očekuje poteškoće zbog poplava

Europski sustav za prognoziranje oluja ESTOFEX izdao je drugi stupanj upozorenja za veliki dio Hrvatske, BiH, Crnu Goru i Albaniju, javlja Dnevnik.hr. Iz ESTOFEX-a ppozoravaju na izražene oborine, jake nalete vjetra i u manjoj mjeri pijavice.

Nevrijeme na Jadranu je prekinulo trajektne, katamaranske i brodske linije, a zatvoreno je i više dionica na državnim cestama.

Nova TV javlja kako je najkritičnije kod izvora rijeke Kupe kod Lukovdola, gdje vodostaj raste iz sata u sat, a zbog poplave je zabranjeno prometovanje na pojedinim županijskim i lokalnim cestama.

Delnički vatrogasci su u stanju pripravnosti, a njihovi kolege iz Čabra imali su posla zbog bujice koja je poplavila nekoliko štala.

Prema visini vodostaja Kupe koji u utorak Karlovcu iznosi 205 centimetara, bez obzira na obilnu kišu, ne očekuje se da bi sutra mogla biti objavljena pripremna mjera obrane od poplave, jer vodostaj neće dosegnuti 500 centimetara kad se proglašava taj stupanj obrane, doznaje se u karlovačkoj Ispostavi Hrvatskih voda.

Karlovac ne očekuje proglašenje ni najnižeg stupnja pripreme obrane od poplava

 

Komentiraj