Raste broj oboljelih od ospica u Zagrebu: Dvoje zaraženih na RTL-u

Posljednjih tjedana bilježi se sve više slučajeva ospica u Hrvatskoj, a osobito u Zagrebu. Prema informacijama zagrebačke Klinike za zarazne bolesti dr. Fran Mihaljević, s jučerašnjim danom registrirano je 10 slučajeva ospica u Zagrebu. Kod oboljelih nije bilo ozbiljnijih komplikacija, no u Klinici navode kako je za očekivati da će broj zaraženih rasti.

Dva slučaja ospica zabilježena su i na RTL-u, gdje liječnici Zavoda za javno zdravstvo rade procjenu razine procijepljenosti te se svi koji nisu cijepljeni upućuju se na cijepljenje u Zavod za javno zdravstvo.

“Jedan od kolega je bio hospitaliziran, a drugi kolega je imao lakši oblik ospica te je nakon pregleda pušten kući. Trenutno su obojica na kućnom liječenju. Nadalje, kolege koji su bili u kontaktu s oboljelima i kojima su se pojavili eventualni simptomi poput visoke temperature koja ne pada su također kod kuće te je s njima u svakodnevnom kontaktu liječnik koji prati njihovo zdravstveno stanje”, navode u Odjelu za odnose s javnošću RTL-a.

Komentiraj