HINA/Lana Slivar Dominić

Raspušten Ličko-senjski HDZ, Tomašević mora podnijeti ostavku do 15. siječnja

Andrej Plenković je poslije sjednice Predsjedništva HDZ-a izašao pred novinare i rekao da je raspušten Ličko-senjski HDZ nakon pobune oko imenovanja ravnatelja Nacionalnog parka Plitvička jezera.

“Raspustili smo organizaciju ličko-senjskog HDZ-a, imenovali povjerensto od 10-ak članova. Očekujemo da će se u sljedećim mjesecima održati novi izbori. Novi natječaji postoje da bi se birali najbolji kandidati, iza takvog načela stojimo, zato smo donijeli ovakvu odluku. Smatramo da je ovo bila jedna neprimjerena reakcija župana. Ona je bila van nadležnosti, ovo su odluke koje donosi ministarstvo na temelju natječaja”, rekao je Plenković, a prenosi Dnevnik.hr.

Darko Milinović ostaje župan.

“To nema nikakve veze s tim. On je član Predsjedništva. Provest ćemo izbore i život ide dalje”, kaže Plenković. Za Milinovićevu konferenciju rekao je da je to “događaj koji se nije trebao dogoditi”.

“Mislim da je današnja sjednica i konsenzus svih članova vrlo jasna poruka što HDZ misli o tom”, dodao je. Kaže kako u HDZ-u nema frakcija te da postoje politika stranke i politika Vlade.

Plenković je razgovarao i sa županom Tomaševićem.

“Inzistiramo da on sam preuzme odgovornost i podnese ostavku. Rok koju smo mu dali je 15. siječnja. Mislim da mora povući konzekvence”, rekao je Plenković.

Darko Milinović je rekao da nije razočaran i da ovo ne smatra porazom.

Komentiraj