Raspudić o Troskotu i HOS-u: “Troskot je domoljuban čovjek, stvorila se medijska pseudoafera”

U MOST-u je u petak došlo do sukoba između Mire Bulja i njihovog kandidata za gradonačelnika Zagreba Zvonimira Troskota. Troskot je, naime, gostujući u nedjelju na N1 televiziji rekao da HOS-ovce, koji su na obljetnici Maslenice imali natpis “Za dom spremni”, treba procesuirati.

“To troje ljudi se kasnije kazneno procesuira jer se zna, po zakonima i Republike Hrvatske i Europske unije, da se za svako obilježje kojim se veličaju totalitarni režimi treba procesuirati. Došli su tamo scenski, napraviti kaos”, rekao je tada Troskot.

Miro Bulj se ogradio od Troskotove izjave i zatražio ispriku za HOS-ovce, što je Troskot i učinio.

“Medijska pseudoafera”

U ponedjeljak je ovaj događaj komentirao Nino Raspudić, koji je naglasio da se stvorila “medijska pseudoafera”.

Donosimo izjavu Raspudića, koju je napisao na svom Facebook profilu.

“Mislim da nakon stotina tekstova koje sam objavio i stotina sati tv nastupa u kojima sam se bavio svim važnim hrvatskim temama moja stajališta ne treba dodatno objašnjavati – sve znakovlje koje su hrvatske postrojbe koristile u Domovinskom ratu, koji je jedini temelj naše države, je neupitno pa tako i grb HOS-a.

Isto tako, valjda sam pedeset puta javno istaknuo kako smo mi antitotalitaristi i da baštinimo iz hrvatske povijesti sve što je vodilo prema demokratskoj, neovisnoj Hrvatskoj, dakle ni Pavelića ni Tita.

Zvonimir Troskot je u inače izvrsnom nastupu, u kojem je pretežno govorio o obnovi Zagreba, zatečen pitanjem o “incidentu” o kojem u tom trenutku nije znao ništa, upotrijebio krive riječi, što je poslije razjasnio i ispričao se.

Pretpostavljam da je na sugestivno pitanje voditelja mislio da su tamo bili i neki transparenti. Uz izrezanu rečenicu kako ništa tog dana nije veće od Maslenice i kako je Milanović morao ostati, uz krive riječi koje su uslijedile i odgovarajuću medijsku manipulaciju, dobili smo pseudoaferu, koja se prelomila preko leđa tog neupitno dobronamjernog i domoljubnog čovjeka, i bacila u sjenu važna pitanja o kojima je govorio i kojima se predano bavi u gradu Zagrebu”, napisao je Nino Raspudić.

 

Komentiraj