RASPUDIĆ: “Hrvatska se definitivno probudila”

 

Nezavisni kandidat na listi Mosta nezavisnih lista Nino Raspudić i nositelj u drugoj izbornoj jedinici izrazio je zadovoljstvo rezultatima izlaznih anketa ustvrdivši u nedjelju da se Hrvatska definitivno probudila.

“Hrvatska se definitivno probudila, mi predstavljamo novu i mladu Hrvatsku, ovo je jako dobar rezultat ako ovako ostane, posebice u drugoj izbornoj jedinici gdje smo blizu drugog mandata”, kazao je Raspudić po objavi izlaznih anketa koje Mostu predviđaju osam mandata.

Na pitanje o postizbornoj koaliciji Raspudić je rekao da imaju svo vrijeme svijeta te da sigurno neće kompromitirati vrijednosti i politike koje su jasno izrekli, niti pristajati na „trule kompromise” gdje bi izdali ideale za koje se zalažu.

“Nas gola vlast ne zanima, nas zanima realizacija vrijednosnih politika za koje se zalažemo”, istaknuo je Raspudić dodavši kako u Mostu nema „žetončića”.

Marija Selak Raspudić, nositeljica Mostove liste u prvoj izbornoj jedinici,  koja po izlaznim anketama ulazi u Sabor,  također ističe da u Mostu nema “žetončića” i da im ne pada na pamet nikakvo pretrčavanje.

“Mi smo ovdje ušli s nekakvim karijerama iza sebe  i u tom smislu nismo nikada bili potkupljivi jer nemamo interes koji je gola vlast, ali imamo interes da mijenjamo društvo na bolje”, kazala je.

Kao uvjet za bilo kakvu postizbornu suradnju  Selak Raspudić osim Mostovog programa navodi promjenu izbornog zakona.

Most nezavisnih lista zbog epidemioloških mjera izborne rezultata dočekuje na otvorenom, na terasi jednog zagrebačkog restorana, uz 40-ak novinara, snimatelja i tehničara na dočeku očekuje se isto toliko uzvanika.

U stožeru stolovi su razmaknuti, na ulazu stoji dezinficijens za ruke i dijele se maske koje međutim tek malobrojni nose.

Po objavi izlaznih anketa u stožeru se izravno iz Metkovića pojavio i čelnik Mosta Božo Petrov koji je dočekan uz pljesak.

Tijek izborne noći uživo pratimo OVDJE

Komentiraj