Rasprava o povjerenju: Grbin Berošu: “Vi niste u stanju riješiti niti jedan problem u zdravstvu”

U utorak se u Saboru održava rasprava o povjerenju ministru zdravstva Viliju Berošu. Oporba je kao razloge za raspravu o nepovjerenju navela nagomilane probleme, nepostojanje učinkovitog transparentnog sustava cijepljenja, izbjegavanje javne nabave, korupciju i krađu javnog novca u doba pandemije covida kako bi se pogodovalo bliskim osobama ministra Beroša.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin na početku svog izlaganja u Saboru rekao je da zdravstveni sustav u Hrvatskoj ne funkcionira.

“Posljednjih godina svjedoci smo srozavanja kvalitete zdravstvu. Dugovi u zdravstvenom sustavu se povećavaju, usprkos činjenici što se davanja za zdravstvo povećavaju. Posebni problem su dugovi u veledrogerijama. Zbog toga je došlo do obustave lijekova”, rekao je Grbin. Dodao je i kako ovo nije odgovornost samo trenutnog ministra nego i njegovih prethodnika, a da dio odgovornosti leži i na predsjedniku Vlade, Andreju Plenkoviću i ministru financija Zdravku Mariću.

“Sama činjenica da su bolnice ostale bez lijekove bilo bi dovoljno da u sređenoj zemlji ministar sam da ostavku. No, to nažalost nije sve. Sredstva se troše bez namjene”, rekao je Grbin. Ministru Berošu spočitnuo je aferu s dodjelo informatičkog posla cvjećarni te afere s javnim nabavama.

“Gospodine Berošu, vi niste u stanju riješiti niti jedan problem u zdravstvu”, poručio je Grbin.

Grbin je spomenuo u slučaj Dijane Zadravec i Klinike za tumore.

“Iza svega stoji unutarhadezeovski obračun za upravljanje bolnicom. Dvije struje u HDZ-u se svađaju oko toga tko će pruzeti bolnicu, a posljedice trpe pacijenti”, kazao je Grbin.

Komentiraj