Rasplet u skupinama C i D, traži se još tri sudionika osmine finala. Evo tko može dalje

Srijeda na Svjetskom prvenstvu u Kataru donosi nove četiri utakmice, nakon kojih ćemo dobiti još tri putnika u eliminacijsku fazu Mundijala.

Prvo će na teren u 16 sati izaći četiri reprezentacije iz grupe D. Francuska je nakon dva odigrana kola osigurala prolaz u nokaut fazu, a preostale tri ekipe se bore za drugo mjesto koje vodi u osminu finala.

Sastaju se Australija – Danska i Tunis – Francuska. Francuzi imaju šest bodova, Australija tri, a Danska i Tunis po jedan bod.

Australija može u osminu finala pobjedom nad Danskom ili remijem uz uvjet da Tunis ne pobijedi Francusku. Danska ide u osminu finala pobjedom nad Australijom, ako Tunis s većom razlikom od njih ne pobijedi Francusku. Tunis, pak, može u osminu finala ako pobijedi Francusku, uz remi Australije i Danske ili u slučaju da uvjerljivije pobijedi Francusku nego Danska Australiju.

U terminu od 20 sati igraju se susreti grupe C Argentina – Poljska i Meksiko – Saudijska Arabija, a sve četiri ekipe su u igri za prolaz u osminu finala. Poljska ima četiri boda, Argentina i Saudijska Arabija po tri, a Meksiko jedan bod.

U ovoj grupi je sve otvoreno, a Lionel Messi u čak dva scenarija može spakirati torbe i zaključiti svoje posljednje svjetsko prvenstvo ispadanjem u grupnoj fazi.

Poljska ide dalje pobjedom ili remijem s Argentinom. Argentina ide dalje pobjedom nad Poljskom. U slučaju remija moraju se nadati da Saudijska Arabija ne pobijedi Meksiko s velikom razlikom. Saudijska Arabija ide dalje pobjedom nad Meksikom. U slučaju remija, moraju se nadati uvjerljivijoj pobjedi Argentine nad Poljskom. Meksiko, pak, ide dalje ukoliko pobijedi Saudijsku Arabiju, a Poljska pobijedi Argentinu.

Hrvatska radiotelevizija uživo će prenositi susrete Australije i Danske u 16 sati, te Poljske i Argentine od 20 sati. Ostale utakmice gledatelji mogu pratiti na platformi HRTi, ili pogledati snimku nakon završetka utakmice koju prenose uživo.

Komentiraj