Raspisan treći natječaj za prodaju Šibenika, klub kupuju Kolumbijci?

Grad Šibenik treći je put od srpnja 2017. godine objavio natječaj za prodaju većinskog paketa vlasničkog udjela u HNK Šibenik.

Podsjetimo, na prvi se objavljeni natječaj nije prijavio nitko, dok se tijekom drugog natječaja kao zainteresirani kupac pojavila tvrtka Paramount Grupa, iza koje su kao suvlasnici stajali Mateja Plenča i Indijac Pankaj Gupta, koji je bio pompozno najavljivan i predstavljan kao spasitelj (tada drugoligaša) Šibenika. Paramount se na natječaj javio s ponudom od 105 tisuća kuna, a cijeli posao propao je zbog činjenice da u zakonskom roku nije dostavljena bankovna garancija u visini od 3 milijuna kuna kojom bi jamčio stabilnost kluba, što je bio jedan od uvjeta natječaja.

Paramount Grupa ne preuzima HNK Šibenik – nisu dostavili bankovno jamstvo

Uvjeti trećeg javnog poziva za prikupljanje ponuda za kupnju 297.057 dionica nominalne vrijednosti 59.411.200,00 kuna, što čini 94,59% temeljnog kapitala kluba, ostali su isti kao i u prethodnom pozivu. Zainteresirani kupac dakle treba dostaviti jamstvo u iznosu od sto tisuća kuna, što je i minimalna ponuda, a klub će se prodati ponuđaču s najvišom ponudom. Potencijalni vlasnik također je uvjetima natječaja obvezan podmiriti sva dugovanja kluba Ukoliko ponuda zadovolji nadležno povjerenstvo, bude odobrena i od strane Gradskog vijeća, ponuditelj će morati dostaviti bankovno jamstvo u iznosu od tri milijuna kuna.

Rok za slanje ponuda je osam dana, a javno otvaranje ponuda održat će se jednako toliko dana nakon što istekne rok za dostavu istih.

Što se potencijalnih kupaca tiče ovaj put su informacije zaista šture, pa tako nemamo čak ni imena zainteresiranih. Da oni postoje potvrdio je i dogradonačlenik Grada Šibenika Paško Rakić. Za sada se spominju dva kolumbijska državljanina, o kojima se ne znaju nikakvi detalji, osim što se kroz lokalne medije počelo puštati sladunjave konstrukcije da Kolumbijci imaju “dobre veze s čelnim ljudima Barcelone i FIFA-e”. Ako je vjerovati gospodinu Rakiću, osim Kolumbijaca postoji još nekoliko zainteresiranih pravnih subjekata koji su poslali pismo namjere.

Ostaje nam vidjeti kakvi su igrači ovaj put u priči za otkup većinskog vlasničkog udjela u prvoligašu sa Šubićevca.

Komentiraj