Raspašoj u Splitu: Policija upala na dvije zabave, na jednoj više od 30 osoba, u studentskom domu tulumarilo 28 osoba

Splitska policija u subotu je izvijestila o nekoliko slučajeva kršenja mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite. Službenici su na području Splitsko-dalmatinske županije obavili nadzor rada u 427 objekata.

“U petak oko 18:15 sati na adresi Boktuljin put u Splitu, policijski službenici Prve policijske postaje Split i Interventne jedinice policije su u zatvorenoj prostoriji zatekli 53-godišnjeg vlasnika i još 30 osoba, koji su postupali suprotno Odluci Stožera civilne zaštite RH o ograničenju privatnih okupljanja na najviše 10 osoba kao epidemiološke mjere za sprječavanje prijenosa bolesti Covid 19, kao i odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski prilikom društvenih okupljanja u zatvorenom prostoru”, navodi policija u priopćenju.

Vlasniku objekta izdan je prekršajni nalog zbog prekršaja iz članka 47. stavka 2. točke 11. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, kažnjiv po članku 76.d istog Zakona zbog toga što je organizirao, odnosno dopustio održavanje privatnog okupljanja, na kojem je sudjelovao i sam, zajedno s još trideset osoba.

Sve zatečene osobe sankcionirane su zbog nekorištenja medicinskih maski, na način da su policijski službenici izdali 4 obvezna prekršajna naloga zbog prekršaja iz članka 47.stavka 2. točke 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, kažnjiv po članku 76.c istog Zakona, dok je u odnosu na 27 osoba izdano upozorenje sukladno Prekršajnom zakonu, zbog istog prekršaja.

Tijekom policijskog postupanja, jedan je muškarac izašao iz objekta, te je unatoč upozorenju policijskog službenika da ne sjeda u vozilo zbog alkoholiziranosti, sjeo za upravljač i krenuo se udaljavati vozilom, zbog čega je zaustavljen i sankcioniran zbog prekršaja iz članka 199. stavka 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1.65 g/kg.

Potom su splitski policijski službanici, oko pola sata nakon ponoći, postupajući po dojavi, u studenskom domu u Spinutskoj ulici u Splitu u jednoj sobi zatekli 28 osoba od kojih 23 osobe nisu nosile zaštitnu masku. Sve osobe su upozorene, a korisnica sobe je sankcionirana za prekršaja iz čl. 76 d. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti zbog organiziranja odnosno održavanja privatnog okupljanja.

Komentiraj