Raspad harmonije Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića?

Neovisni za Hrvatsku su pred raspadom, doznaje Index.

Kako Index doznaje od izvora bliskog stranci, došlo je do sukoba između dvoje čelnih ljudi ove stranke – Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih.

To je dovelo do toga da bi stranka za vikend mogla imati dva sabora – jedan u Zagrebu i jedan u Zadru. Onaj u Zagrebu još je ranije zakazan za 22. srpnja. Onaj u Zadru dogovoren je naknadno i njega bi trebala organizirati Esih.

U pozadini sukoba, navodno, krije se neslaganje oko kandidatura za predsjedničke izbore. Doznaje se da sukob tinja još od ranije, a nesuglasica je bilo i pred Europarlamentarne izbore.

Podsjetimo, tada su Neovisni za Hrvatsku ostali bez mandata iako su prve izlazne ankete govorile kako će dobiti jednog čovjeka u Bruxellesu. Ispalo je tako da su NZH u Hrvatskoj postali druga desna opcija, nakon Suverenista koji su, zahvaljujući isključivo Ruži Tomašić, dobili mjesto eurozastupnika.

Raskol se prelio i na zagrebačku Gradsku skupštinu. Zlatko Hasanbegović pokreće proceduru osnivanja svoga kluba u kojem bi uz njega trebali biti Ana Lederer i Tomislav Jonjić

Komentiraj