RASKOL U HDZ-u “Naravno da ću biti protiv Istanbulske konvencije”

hina

HDZ-ov saborski zastupnik Stevo Culej u petak je najavio kako će u Saboru glasovati protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, a upitan nije li mu prihvatljiva Vladina interpretativna izjava uz Konvenciju odgovorio je: “Onome kome je dovoljna Božja pamet nije potrebna nikakva interpretacija, a ja sam ono što sam stekao naučio kod kuće i od hrvatske katoličke vjere”.

“Naravno da će biti protiv Istanbulske konvencije”, izjavio je Culej novinarima u Saboru.

U Konvenciji ga, “kao i svakog poštenog Hrvata i Hrvaticu”, smeta dio koji govori o tijelu koje će provoditi nadzor njezine provedbe, “davati sankcije i na koji će to način biti upereno protiv Hrvatske, a to je prepoznato u njihovom dosadašnjem radu”.

Nevladine udruge su peta kolona koja djeluje protiv hrvatskog naroda

“Nevladine udruge cijelo su vrijeme hrvatska peta kolona koja djeluje protiv hrvatskog naroda. Njihovo djelovanje nikad nije bilo zaštita hrvatskih žena i drugih. Sjetimo se samo slučaja Lalovac, jesu li se tada oglasile te uvažene nevladine udruge? Živi sam svjedok da me se pozivalo ‘nemoj napadati kolegu Lalovca u Saboru’. Ja ne napadam, samo govorim istinu”, kazao je Culej.

Smeta ga, dodaje, i “licemjerje i nepravda u hrvatskom društvu, evidentno i u Saboru”.

“Gdje su svi oni zastupnici, uvaženi predstavnici hrvatskog naroda? Danas su oni apolitični, danas su biznismeni, a naša djeca hodaju po bespućima Europe i cijelog svijeta. Slavonija je pusta, neće se nitko vratiti, još nam samo crkve funkcioniraju”, istaknuo je Culej.

HDZ-ovcima koji će glasovati za Konvenciju: Neka im bude na savjest

Kolegama iz HDZ-a koji će glasovati za Konvenciju poručio je: “Neka im bude na savjest, neka u budućnosti objasne svojim potomcima zašto su bili ‘za'”. Culej tvrdi kako ima saznanja i tko će sve iz HDZ-a biti protiv Istanbulske konvencije, ali ne želi otkriti njihova imena. “Neka oni sami to taj dan kažu, ako se usput ne pokolebaju”, istaknuo je.

Culej neće ići na sutrašnji prosvjed protiv Istanbulske konvencije jer je “spriječen važnijim obavezama”. “Izaslanik sam predsjednika Sabora u Lovasu gdje se obilježava obljetnica pogibije 68 Hrvatica i Hrvata. Samo iz tog razloga neću biti na prosvjedu. Svjedoci smo da je danas napadnuta vjera, napadnut je kardinal, napadaju se zastupnici u glasilu ‘Novosti'”, zaključio je Culej.

Komentiraj