FaH

RASKID UGOVORA: Boris Johnson odustaje od pisanja kolumni za Daily Telegraph

Novi britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson odustat će od pisanja tjedne kolumne za dnevni list The Daily Telegraph, pa će morati raskinuti iznimno unosan ugovor u iznosu od 299.000 eura godišnje, izvijestio je u ponedjeljak njegov glasnogovornik.

“Bilo bi pogrešno da nastavi pisati kolumnu, s obzirom na novu ministarsku funkciju”, rekao je njegov glasnogovornik.

U četiri godine je bivši londonski gradonačelnik i nekadašnji novinar – dopisnik Daily Telegrapha iz Bruxellesa između 1989. i 1994., pisanjem kolumni zaradio više od milijun eura. U njima je često kritizirao i s podsmijehom pisao o svjetskim i britanskim čelnicima.

Nekadašnji učenik prestižnog Etona, a potom student Oxfordskog sveučilišta, Johnson je autor nekoliko knjiga. Od njihove je prodaje zaradio oko 563.000 eura.

Posljedica njegova imenovanja u britansku vladu je gubitak predujma od oko 108.000 eura koje mu je trebala isplatiti britanska izdavačka kuća Hodder and Stoughton za knjigu o Shakespeareu koja se u knjižarama trebala naći u listopadu.

Kao ministar vanjskih poslova Johnson će godišnje zarađivai oko 163.000 eura, što je gotovo polovina plaće koju je dobivao kao zastupnik.

Komentiraj